OVER PORC D’OR

OVER PORC D’OR2019-12-16T14:17:45+00:00

PORC D’OR HEEFT EEN MISSIE

Porc D’Or bestaat omdat varkenshouders in het Noorden dachten dat het beter kon. Voor het varken, voor de regio en voor de nalatenschap aan hun (klein)kinderen. Het resultaat van deze hechte samenwerking tussen varkenshouders en slagerijen is een kwaliteitsproduct dat op een duurzame manier is gemaakt in en voor Noord-Nederland.

Met dit smaakvolle, duurzame en streekeigen stukje varkensvlees wil Porc D’Or het goedkope hamlapje uit de internationale bio-industrie van de Nederlandse borden verdrijven.

0%
van onze varkens groeit op in vaste koppels
0%
vrolijke varkens
0%
minder vervoer nodig
0%
sappiger vlees

VISIE OP DE VARKENSHOUDERIJ

Porc D’Or staat voor streekeigen varkensvlees van de boer die zijn varkens kent. Varkens die niet bang zijn voor mensen en zo min mogelijk stress ervaren. Het merk bestaat dankzij gedreven, lokale ondernemers die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel hebben en die willen investeren in hun regio. Want van al het goeds dat we nu zaaien, oogsten onze (klein)kinderen de voordelen.

NOORDVLEES

Porc D’Or is een huismerk van Noordvlees B.V. en de Klasse, gevestigd in Drenthe en Friesland. Beide vleesgrossiers werken samen met de ambachtelijke slager, de ambachtelijke supermarkt, topchefs in restaurants en plaatselijke veehouders. Porc D’Or bestaat dankzij een groeiende groep consumenten die zich realiseren: als je vlees eet, is het ook belangrijk om te weten dat een dier een goed leven heeft gehad. Bij Porc D’Or ben je er dan ook nog eens zeker van dat het vlees van ondernemers uit de regio komt. De varkensboeren van Porc D’Or investeren bovendien in duurzame oplossingen in hun bedrijfsvoering: bijvoorbeeld zelf energie opwekken, verspilling tegengaan en de mest van de dieren gebruiken op de akkers van de voergranen.

‘Liever varkensvlees van een boer die met liefde voor de regio en het dier onderneemt, dan de goedkopere hamlapjes uit de bio-industrie.’

SAMENWERKEN?

Dat het groeiende bewustzijn bij consumenten niet alleen voor varkensvlees geldt, blijkt wel uit het goede gezelschap waarin Porc D’Or inmiddels verkeert. Nieuw bij Noordvlees is het label Boeuf D’Or (rund).

Ben jij veehouder, slager of kok en wil je samenwerken met Porc D’Or? Stuur een bericht. Of bekijk waar je de producten van Porc D’Or allemaal kan vinden.

Neem contact op