porc d'or

Voor bedrijven2019-05-08T07:51:37+00:00

Maak jij als ondernemer het verschil bij de kritische en bewuste consument?

De varkens van Porc D’Or worden geboren en groeien op in vaste koppels bij noordelijke varkenshouders. Duurzaam gehouden varkens en ondernemerschap, waardoor je kwalitatief een goed stuk vlees krijgt. Onze streekeigen producten zijn

Meld je bedrijf aan
Meer over ons vlees

nalatenschap vinden wij belangrijk

De boeren van Porc D’Or denken na over de toekomst en hoe die eruit ziet voor onze (klein)kinderen. Duurzaam ondernemen betekent voor hen ook verstandig omgaan met energie. De zonnepanelen op de stallen wekken daarom voldoende stroom op voor de led-verlichting, het klimaatsysteem en de voermachines in de stallen. Er is nauwelijks verspilling: een automatisch voersysteem voorziet elk varken van voldoende voer. De mest van de varkens gaat weer naar akkers in Drenthe.

onze varkens groeien samen op

De gulden regel voor Porc D’Or: alle dieren groeien op in vaste koppels bij noordelijke varkenshouders. Anders dan in de bio-industrie, waar de biggen vaak gesorteerd worden in nieuwe groepen, met alle stress vandien.

We zorgen voor minimaal transport

Ruim de helft van onze varkens groeit op bij een en dezelfde boer. Is dat niet mogelijk, dan valt de keuze op een kraamstal dicht bij de uiteindelijke thuisboerderij, want Porc D’Or gelooft in minimaal transport (en dus minimale stress en minder CO2-uitstoot).

Het resultaat: vers en smaakvol vlees

Wat van dichtbij komt, is verser en malser. Bovendien levert Porc D’Or alleen aan ambachtslieden die weten hoe ze een stuk vlees moeten behandelen zodat het al zijn smaak behoudt.

Echte streekeigen producten

De varkens van Porc D’Or worden geboren en groeien op in vaste koppels bij noordelijke varkenshouders. Met hun mest groeien de voergranen op akkers in Drenthe. Zo blijft de cirkel voor dit smaakvolle streekproduct klein.

Onze producten zijn lokaal traceerbaar

Porc D’Or bestaat dankzij Nederlandse familiebedrijven en vakmensen. De dieren gaan niet naar het buitenland en er wordt niet onnodig gereisd. Dat karbonaadje op je bord? Elk stukje vlees van Porc D’Or is te herleiden naar de oorsprong.

Sluit jij je aan bij onze kernwaarden?

Eén van onze adviseurs staat je graag te woord om meer informatie te geven over Porc D’Or en de mogelijkheden om je aan te sluiten bij ons.

Meld je bedrijf aan
20 juli 2018

Bewuster eten? Ga naar de slager!

Deze week wordt voor de tweede keer de Nationale Week Zonder Vlees georganiseerd. Een themaweek of -dag helpt bij bewustwording zoals de Week van de Slager waarbij de veelzijdigheid van het vak belicht wordt. Bij de Week zonder Vlees draait om bewustwording

Lees meer
20 juli 2018

Slagerij Boersema kiest voor Porc d’Or varkensvlees

GRIJPSKERK - Porc d’Or is de naam die staat voor welzijn voor de dieren en gezondheid voor de mens, dier en omgeving. Slagerij Boersema uit Grijpskerk heeft ervoor gekozen te werken met varkensvlees van Porc d’Or. ,,Eerlijk varkensvlees van een

Lees meer