NIEUWS

Slagerij Boersema kiest voor Porc d’Or varkensvlees

zic-zac

GRIJPSKERK – Porc d’Or is de naam die staat voor welzijn voor de dieren en gezondheid voor de mens, dier en omgeving. Slagerij Boersema uit Grijpskerk heeft ervoor gekozen te werken met varkensvlees van Porc d’Or. ,,Eerlijk varkensvlees van een bijzondere kwaliteit én met ’n heerlijke volle smaak!”
De Porc d’Or varkens zijn ontstaan uit de vraag naar varkensvlees met garanties. Kwaliteit, smaak en prijs zijn niet meer de enige aankoopargumenten voor de consument.

Verantwoord en duurzaam vlees, zorg voor de dieren en herkomst van het product zijn belangrijke aspecten. Porc d’Or varkens groeien op bij kleinere familiebedrijven en het is dus zuiver Nederlands varkensvlees. Niet biologisch, maar toch meer aandacht voor het dier en milieu.

Alle Porc d’Or varkenshouders kiezen voor duurzaam en verantwoord ondernemen. Met een doordachte stalinrichting en zorgvuldig management is het energieverbruik lager van de Porc d’Or-varkenshouder.

Ook de ammoniak- en mineralenuitstoot zijn lager. In de loop der tijd zijn de eisen hierop steeds verder aangescherpt en aangevuld. Voorbeelden hiervan zijn het beperken van de uitstoot van andere broeikasgassen en zware metalen.

Alle varkens beschikken permanent over vers drinkwater en afleidingsmateriaal. Ook worden de boerenbedrijven begeleid door dierenartsen en andere deskundigen. Dit alles om de garantie te geven dat de Porc d’Or varkens vrij zijn van castratie, onjuiste voeding, pijn, verwonding en ziektes waardoor de dieren een hoge gezondheidsstatus houden. Constante aandacht dus om de dieren topfit te houden.

Bij Slagerij Boersema bent u verzekerd van een uitstekende slagerskwaliteit vlees uit eigen regio. Naast het rundvlees dus nu ook varkensvlees uit het Westerkwartier. ,,Het is rijk van smaak, botermals en vooral erg lekker. En met het kopen van dit varkensvlees draagt u ’n steentje bij aan het milieu en het welzijn van de Porc d’Or varkens.”

,,Kom vanaf nu gerust ‘ns langs bij Slagerij Boersema om te proeven van deze bewuste en heerlijke lekkernij”, besluit de slager.
Bron & Foto: Westerkwartier

Word ambassadeur!
RestaurantSlagerij

Ontvang onze gratis brochure met meer informatie