VARKENSBOEREN PORC D’OR

VARKENSBOEREN PORC D’OR2019-06-19T11:51:49+00:00

DE BOER DIE ZIJN VARKENS KENT

Het zal je zeker opvallen als je een boerderij van Porc D’Or bezoekt: hier zijn de varkens rustig en gewend aan de boer. Sterker nog, de boer kent elk dier van haver tot gort. Hij weet bovendien dat varkens het liefst opgroeien in vaste familiekoppels. Daarom leven de biggen hun hele leven in dezelfde vertrouwde groep (‘koppels’ of ‘tomen’).

vind een varkenshouder bij
jou in de buurt

Wil je een keer een kijkje nemen in de varkensstal? Grote kans dat er een vlak bij jouw woonplaats is. Onze boeren leiden je graag rond in de stallen.

Neem contact op met de boer en maak een afspraak.

KLEINE CIRKEL,
GOED GEVOEL

De varkens van Porc D’Or worden geboren en groeien op in vaste koppels bij noordelijke varkenshouders. Met hun mest groeien de voergranen op akkers in Drenthe. Zo blijft de cirkel voor dit smaakvolle streekproduct klein.

Met deze kleinere cirkel, kiezen de boeren van Porc D’Or bewust voor gelukkiger varkens. Opgroeien in vaste familiekoppels zorgt voor een duidelijke rangorde en rustige varkens. Transport met de veewagen – en ook de daar bijhorende stress – blijft tot het minimum beperkt. Vrijwel de helft van de Porc D’Or-varkens verhuist nooit, de rest verhuist één keer van hun kraamstal naar de nabijgelegen varkenshouder.

MAAK KENNIS MET AL ONZE AMBASSADEURS