NIEUWS

Bewuster eten? Ga naar de slager!

zic-zac

Deze week wordt voor de tweede keer de Nationale Week Zonder Vlees georganiseerd. Een themaweek of -dag helpt bij bewustwording zoals de Week van de Slager waarbij de veelzijdigheid van het vak belicht wordt. Bij de Week zonder Vlees draait om bewustwording van de gevolgen van dagelijks vlees eten.

De keuze om minder of geen vlees te eten is een keuze van de consument. De KNS vindt het maken van een bewuste voedingskeuze belangrijk. Weet wat je eet en let daarbij op gezondheid, herkomst, dierenwelzijn en duurzaamheid. Daarnaast benadrukt de KNS dat vlees een belangrijke bron is van eiwit, ijzer, vitamine B1 en vitamine B12. Vlees heeft dus een hoge voedingswaarde en de belangrijke bouwstoffen mogen niet vergeten worden.

Bewuste keuzes maken roept vragen op. De slager is als specialist de aangewezen persoon om vragen over gezondheid, herkomst en duurzaamheid te beantwoorden en advies over bereiding te geven. De slager betrekt zijn vlees vaak lokaal en/of voert vaak duurzamere concepten. Daarnaast gebruikt de ambachtelijke slager minder zout en additieven, zoals e-nummers, in vleeswaren en maaltijden gebruiken dan de industrie, omdat de weg naar de klant korter is.

Het doel van de slager is om een mooi, maar vooral kwalitatief goed product te bieden dat niet alleen smakelijk is maar ook belangrijke bouwstoffen bevat. Bovendien levert de slager maatwerk voor de klant, zoals kleinere porties, maar ook hybride producten. Consumenten die een bewuste voedingskeuze maken, bijvoorbeeld minder vlees of beter vlees eten, moeten hun vleesaankopen dan ook zeker bij de slager doen.

Bron & foto: KNS

Word ambassadeur!
RestaurantSlagerij

Ontvang onze gratis brochure met meer informatie