Ik wil hier ook op de kaart! Facebookpagina Porc D'Or

Porc D'Or spareribs met hoisinssaus en krieltjes

                                                                                                                                          

Aantal personen: 6
bereidingstijd: 1:10 uur

Ingrediënten

- 40 g boter
- 400 g krieltjes
- 100 ml witte wijn
- 400 ml hoisinsaus
- 2 uien, gesnipperd
- 20 g fijne tafelsuiker
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 800 g tot 1 kg verse Porc D´Or spareribs

Lees meer

Porc D'Or schweine Hackse

vlees met een goud randje, natuurlijk van de Q
Gelakt met stockyard red raspberry gemengd met appelstroop.....
echt nie lekker nie :-)

Porc D'Or rollade met champignons en noten

Ingrediënten:

1 kilo Porc D'Or filet                                                                                                      
zout
peper
100 gr gerookt spek
2 middelgrote uien
150 gr champignons
150 gr gehakte walnoten
2 eetlepels gekleurde peperkorrels
keukentouw
4 eetlepels olie
50 gr boter, in blokjes

Lees meer

Porc D'Or stoofvlees met donker bier, spek en prei


                                                                                                                                         

INGREDIENTEN 4 personen                                          

700 g Porc D'Or varkenslappen in blokjes
 100 g gerookte spek in blokjes
 2 uien
 2 preien
 1 eetlepel bloem
 1 flesje donker bier naar keuze
 2 eetlepels rode wijnazijn
 2 laurierblaadjes
 Een klontje boter of margarine
 Peper en zout

 

Lees meer

kottelet met sinaasappel

                                                                                                                                                 


ingrediënten
4 karbonades
3 sinaasappels
1 eetlepel poedersuiker
1/2 citroen
1 dl cognac
60 gram boter
gemberpoeder
zout, peper
 

Lees meer

Regiovoer

Donderdag 10 september jl. was Porc D’or, samen met een aantal akkerbouwers, te gast op een akkerbouwbedrijf in Zeijen..

 

Doel van deze bijeenkomst was om samen te kijken of we meer granen kunnen telen voor het voer voor onze Porc D'or varkens.

Op dit moment zijn er een aantal hectares ingezaaid in Drenthe (Gieten) en zodra dit geoogst is gaan we dit toevoegen aan het voer van de varkens.Wij denken dat we hierdoor de specifieke eigenschappen voor een lekker en mals stukje vlees nog beter naar boven kunnen krijgen. 

De aanwezige akkerbouwers waren zeer enthousiast over dit concept en dit zal ook zeker een vervolg krijgen.

Mix gril spies

BBQ spiezen maak zelf je spiezen


 Mix-grill spies                         

Lees meer

Porc D'or rack met gepofte aardappel


 Hoofdgerecht voor 4 personen.                                                                                                                     

Ingrediënten
1 kg Porc D'or varkensrack, panklaar
100 g gerookte ham, fijngesneden
3 tenen knoflook, gepeld en fijngesneden
2 takjes rozemarijn, fijngehakt
4 eetlepels vloeibare honing
4 eetlepels olijfolie
4 middelgrote aardappels, schoongeboend
4 eetlepels creme fraiche
1 eetlepel fijngeknipte bieslook
Voor de chimichurri-salsa
2 dl olijfolie
Bosje peterselie (blaadjes)
Bosje koriander (blaadjes)
Bosje oregano (blaadjes)
Mespuntje chilipoeder
1 eetlepel witte wijnazijn
Halve theelepel komijnzaad
1 teentje knoflook

Lees meer

Crepes Provencaal

16 plakjes ontbijtspek
300 g varkensgehakt
2 theelepels Provençaalse kruiden
2 tomaten
80 g bloem
2 eieren
3 dl melk
boter
1 dl zure room
100 g gemengde salade
zout
peper

Lees meer

vlaamse stoof met bruin bier en grove mosterd


Ingrediënten                                      
500 g Porc D'or poulet (of nasivlees)                                                             
2 boterhammen (bruine zonder korst)
4 eetlepels mosterd (grove)
50 g boter
1 ui
3 dl bruin bier
1 eetlepel tomatenpuree
3 kruidnagels
3 laurierblaadjes
snufje peper
snufje zout

Lees meer

Pulled Porc D'or


ingrediënten:
ca. 1,2 kg varkenslappen of procureur
voor de bbq-rub
90 g rietsuiker
85 g kristalsuiker
5 eetlepels paprikapoeder
1½ eetlepel zout
1½ eetlepel knoflookpoeder
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel gemberpoeder
1 eetlepel ui poeder

Lees meer

Porc D'Or Varkenshouder Hans Elshof nu in de top 5!

Porc D'Or Varkenshouder Hans Elshof nu in de top 5!

Eén van de mannen achter 'ons' succesvolle duurzame vleeslabel Porc D'Or behoort tot 1 van de beste 5  agrarische ondernemer van het jaar!

Succes- en smaakvolle bijeenkomst bij Hotel Erkelens in Rolde!

Porc D’Or introduceert een nieuw inzicht: de betere slager en de betere restaurants kunnen elkaar versterken. Dat gaan we dan ook doen! Slagers en koks gaan voortaan hand in hand. Meer weten?

Lees meer